Lapuan Patruunatehtaan museo

Lapuan Patruunatehtaan museo esittelee vuonna 1923 Lapualle perustetun patruunatehtaan historiaa ja siihen liittyviä ilmiöitä. Lapuan Patruunatehtaan Lapua-tuotemerkki tunnetaan ympäri maailman. Tehtaalla on ollut suuri merkitys suomalaiselle maanpuolustukselle ja ampumaharrastukselle, mutta se on myös keskeinen osa lähiympäristön yhteisöllisyyttä. Samalla se kertoo omalta osaltaan teollisen ajan historiasta.

Patruunatehtaan museon alkuperäinen kokoelma on muodostettu vuonna 1993, jolloin Lapuan kaupunki osti vanhan patruunatehtaan alueen kiinteistöineen ja sinne jääneine irtaimistoineen. Lisäksi kaupunki osti museokokoelmaa varten patruunatehtaan käytöstä poistettuja koneita ja muita laitteita. Muutettaessa tehdasaluetta kulttuurikeskukseksi varattiin päärakennukseen näyttelytila myös Patruunatehtaan museolle. Perusnäyttely avattiin yleisölle 5.3.2006.

Patruunatehtaan museon kokoelmassa on tehtaan alkuperäisiä koneita, työkaluja, tuotteita, valokuvia ja muuten sekä paikallisesti että maailmanlaajuisesti merkittävän tehtaan arkiseen elämänmenoon liittyvää aineistoa.

Avoinna

ma-to 11-19
pe 11-17
la 11-15
Vapaa pääsy